Evenementen

Aalst Carnaval

Hoe zit de carnavalsstoet nu eigenlijk in mekaar? Waar let de jury zoal op?
De stoet voor jou ontleed in enkele feiten en cijfers.

Recordaantal carnavalsgroepen
De carnavalsstoet bestaat dit jaar uit 80 ingeschreven carnavalsgroepen. Dat zijn er 6 meer dan vorig jaar, goed voor een record. Daarnaast zijn er ook nog eens +/- 200 losse carnavalsgroepen. De zondagsstoet wordt traditioneel ingeleid door een ‘officieel gedeelte’ met onder andere de Stopnoillekes met de Aalsterse reuzen, Prins Carnaval, de Oilsjterse Majoretten, de Aalsterse Gilles en het Ros Balatum.

Punten tellen
De jury bestaat uit 40 juryleden: 20 voor de kleine en 20 voor de middelgrote/grote. De losse groepen worden door een afzonderlijke jury gequoteerd. Voor hen geldt onderstaande regeling niet. Elk jurylid geeft punten op 3 afzonderlijke onderdelen (90% van het totale puntenaantal)

[slideshow_deploy id=’528’]